Historia

WILLES EL är en lysande affär!

I över 90 år!

Vi som driver Willes El sedan i maj 2017 är Elsie och Johan Andersson.
Butiken har funnits på samma plats sedan år 1928.
Den grundades av Kurt Wilhelmsson och drevs av denne till 1956 då Eskil Jonsson tog över. 1989 tog Tommy Gustafsson över och han drev butiken till maj 2017.

Från början salufördes ett bredare sortiment av elektriska apparater och under femtiotalet var man stor återförsäljare för både radioapparater och DUX dammsugare till exempel.  När Eskil Johansson tog över, efter att ha utbildat sig per korresponens på Hermods i slutet av fyrtiotalet, anammade han den nya amerikanska stilen i sina reklamkampanjer, med dekaler på företagsbilen (en Volvo PV, förstås!) och en (stackars) levande DUX-gubbe som vandrade genom staden!

När Tommy tog över under 1990-talet renodlades butiken till en belysningsbutik. 

 Butiken fylldes från golv till tak med ett av Östergötlands största sortiment av lampor. Och Willes El växte sig in i folks medvetande som ett riktigt landmärke i stan, en punkt man navigerar sig efter!

"Nöjda kunder är det bästa vi vet!"

Sommaren 2017 var det dags för Tommy att sälja sitt livsverk och gå vidare i livet, och nu tog familjen Elsie och Johan Andersson över tillsammans med deras dotter Johanna Karlsson.

Idag håller de på att vidareutveckla butiken och att sikta framåt med ett uppdaterat sortiment.